REJSEDAGBOG FRA DREAMFORCE 2023 DAG 1 

Wauw! Det er svært ikke at blive imponeret over omfanget af Dreamforce. Og indrømmet, det er let at blive fuldstændig suget ind i Dreamforce-universet, fordi bredden af løsninger er så stor, og fordi det hele bare er STORT.  

Dag 1 bød på key notes fra Salesforce founders Marc Benniof og Parker Harris. Det var et tilløbsstykke uden lige og storytelling på den helt store klinge. ESG, Environmental, social and corporate governance, var afsæt. Og magien omkring Salesforce blev dyrket i en fortælling om deres værdier, dedikation til velgørenhed, performance og vækst – og så selvfølgelig produktlanceringer! 

Begreberne (Data + AI + CRM + Trust), som driver Salesforce’s tilbud, var kernen i produktlanceringer. Og lad det være sagt loud and clear: AI er megabuzz. Det står helt bogstaveligt mejslet i granit på det onsite opbyggede kunstige vandfald: ’In AI we trust’. Det går igen i alt… ALT! 

Teddy Dreamforce selfie

Heldigvis er der også plads til sund fornuft, pragmatisme og overraskende meget transparens – særligt i efterfølgende sessions og roundtables, hvor Salesforce, kunder og partnere (som Nordlid) mødes udenfor rampelyset. 

Ift. trust, så sagde Salesforce det, som mange af os i salen sad og tænkte: At der er et såkaldt ’trust gap’. AI er højt prioriteret af virksomheder men samtidig er 52% af forbrugerne skeptiske og tror ikke, at AI er sikkert og trygt. Baggrunden for det gap er, at AI i dag tager dine data, bruger øer af data og har bias. Et problem som vi alle skal være opmærksomme på, for det vi gør, betyder noget. 

Det var samtidig Salesfore’s cue til lanceringen af Einstein 1 som ’the trusted AI-platform’. Her blev ordene magic, incredible og amazing flittigt benyttet. Samtidig blev der dog også sagt, at AI i dag er ’good but not great’, og man kan få en masse forkerte svar i LLM (Large Language Models – som de fleste kender det fra ChapGPT).  

For at imødegå det føromtalte trust gap indarbejder Einstein 1 ’Trust Layers’, som blev opstillet i direkte kontrast til ChatGPT.  

trustlayers

Budskaberne blev også bestyrket af keynote-casen fra Williams-Sonoma (som kan kaldes USA's Imerco) med CX-statements som ’Data is not our product’. Og så dette udsagn som jeg og mange andre tog til os: 

’There can be nothing artificial about the customer experience’  

Sandt, fordi vi skal bruge AI til at hjælpe kunderne i hele kunderejsen, og ikke blot som et salgs- og marketingværktøj.  

Så var det demo-tid og Einstein 1 claimer ’Now everyone’s an Einstein’. Her præsenterede Salesforce’s Patrick Stokes Einstein Copilot! Ved første øjekast virker det nemt og intuitivt, og det er imponerede og elegant, hvordan data kan stitches sammen, når man bevæger sig rundt i arkitekturen, som det skete i demoen. Det er no-code og low-code for fuld udblæsning. Fedt!

Det starter med en prompt, som du så beriger og korrigerer, indtil du får det, du beder om. For der arbejdes med data grounding, hvor modellen trænes til det, den ikke ved endnu. Konkret ved at connecte flere data(baser) til prompten i en iterativ proces (som du kender det fra ChatGPT). Og selv om det er fedt at se, hvor hurtigt demoen får connected data så vil jeg dog stadig mene, at performance er afhængig af, at du er god til at skrive prompts – og det et ikke sikkert at vi alle er eller skal være Einsteins til prompts. Men igen, det er virkelig godt skruet sammen! 

Så var det tid til at 40.000 mennesker gik til frokost, videre til sessions og Round Tables. Jeg prøvede det hele og deltog i en supergod Round Table session, hvor Bayer præsenterede deres Salesforce journey. Det var superærligt og gav anledning til fantastiske faglige udvekslinger mellem ca. 20 deltagere fra pharma-branchen med lignende problemstillinger (det mindede lidt om de faglige diskussioner vi har i Nordlids CX/CDP-netværk ...). 

Herfra videre til Benelux og Nordic partner træf, for så at tage videre til aftenarrangement med hele den danske delegation. Og så hjem i seng og blive klar til endnu en spændende dag! 

teddt eins

 

Dette vil du måske også kunne lide

Dreamforce - DAY 0
Dreamforce - DAY 0
11 september, 2023

REJSEDAGBOG FRA DREAMFORCE 2023 – FØR DAG 1 Nordlid er landet i San Francisco. Og sikke en velkomst! US Customs & Mi...

Dreamforce - DAY 3 w. Teddy
Dreamforce - DAY 3 w. Teddy
18 september, 2023

REJSEDAGBOG FRA DREAMFORCE 2023 – DAG 3 Så blev det sidste dag. Det kan mærkes på stemningen, som på samme tid er lidt m...

Dreamforce - DAY 1
Dreamforce - DAY 1
21 september, 2022

Rejsedagbog fra San Francisco: Dreamforce – Day 1 40.000 deltagere, 150.000 online – tankerne langt fra stigende energip...