Er det en sekt eller software?

Efter to dage på Dreamforce, er man nødt til lige og stoppe op og kigge på sig selv, for at se om man også er blevet fanget i euforien, er blevet hjernevasket og suget ind i et univers, hvor man har glemt, at virkeligheden er lidt mere indviklet end de polerede slides.

IMG_7776-1

I Nordlid elsker vi at skabe integrerede kundeoplevelser for vores kunder og vi ved, at det er lidt mere komplekst end som så. Men hvorfor ikke bare blive i det, indhyllet i Salesforce universet, hjernevasket og på samme tid inspireret over en virksomhed, som er så meget mere end ”software”, og til et niveau, hvor hvis man helt ukritisk, blot lytter og suger ind. Havde muligheden været der, så havde man løbet over i Salesforce Dreamforest og fået sin længe ønsket Salesforce tatovering på armen. (Det kan man altså ikke i praksis – blot så der ikke er tvivl).  Og når man nu ikke kan få en tatovering, så kan de få heldige og helt specielle udvalgte ”Trailblazers” få den eftertragtede guld trailblazer jakke. Det kræver dog, at man er vildt certificeret, har en helt speciel historie eller har gjort noget specielt for Salesforce. Jeg forsøgte at fange et billede af en, men det kommer først i morgen. Glæd jer…  Salesforce Guldjakken er i høj kurs.

IMG_7772

Nu kan det virke som om jeg er lidt ironisk, og det er jeg måske også, men jeg må også personligt indrømme, at man ikke kan lade være med at lade sig rive lidt med. Selv med mere en 15 års erfaring i Martech, fra længe før Salesforce opkøbte Exact Target og skabte Marketing Cloud. Dengang da Eloqua ikke var en del af Oracle og deres helt store konkurrent Marketo var den frække dreng i klassen og Marketing Automation ikke engang var på Gartners Magic Quadrant. Ja, så skal man være en ret tør fætter, hvis man ikke skal lade sig rive lidt med.

For som mange måske ikke helt ved, så er Salesforce ikke bare software. De har et ”purpose”, som rækker meget længere ud end at skabe en platform, som kan skabe integrerede kundeoplevelser. De kan meget mere – men det er bare det vi (læs Nordlid) er super gode til og derfor jeg selvfølgelig skriver det. 😉

Salesforce kendere ved hvad 1-1-1 betyder. For os andre betyder det, at Salesforce giver 1% af deres tid (6 arbejdsdage) til velgørenhed, 1% produkter til Nonprofitorganisationer (NGO) og 1% kapital til velgørenhed. Forestil dig det; på verdensplan bruger alle Salesforce-medarbejdere 6 arbejdsdage om året på velgørenhed, og 1% af det som Salesforce tjener går til velgørenhed! På globalt plan er det enorme midler, der allerede er delt ud og ambitionerne er kæmpe store for hvilken forskel Salesforce kan og vil gøre i verdenen. Man er i gang med at plante 1 trillion (mener jeg det var) træer, man støtter lokalsamfund og masser af andre ting.

Og her er det ikke bare amerikanske ting vi danskere synes er langt væk. I vores kære Danmark er jeres Danske Salesforce kontakter ude 6 gange om året og lave alle mulige velgørende ting. Alt fra at samle skrald til at hjælpe ældre og syge. Ærlig talt, og en smule hjernevasket, hvis jeg ikke var ejer og partner i Nordlid – så kunne jeg godt finde på at tage et job i Salesforce. Det er en virksomhed som reelt lever deres purpose.

Og ja ja, vi har alle også mærket, når der er kvartalsafslutninger og de ”søde” Salesforce-konsulenter skal have lukket kvartalet. Mere frelste er vi vel heller ikke 😊, velgørenheden skal jo betales et sted fra. Der måles med garanti benhårdt, og på bagsiden af PowerPoints er virkeligheden helt sikkert også her. Men uanset, så er de et kæmpe forbillede som mange andre store internationale spillere kunne lære af. Talere som Bono, Al Core mfl. vidner om at ”sustainability” er en kerneværdi.

IMG_7780

Nååååh ja, jeg var i øvrigt også inde til nogle ret spændende sessioner. ”Personalization at Scale”, ”How VISA Created a data strategy”, “Boost Customer Experience with Einstein Discovery AI in Service Cloud” (ret fedt indlæg), “Scale your subscription business with Connected Experiences” et indlæg fra Brasiliens største mediaselskab med over 200 mio. brugere! Dagligt! ”Digitize the Contact Center”, og selvfølgelig marketing cloud keynote hvor den nye Genie var en stor del af de nye lanceringer, for at slutte med ”How to develop a Next Generation Marketing Team.” Slet ikke en dårlig dag.

….Og hov, så sluttede jeg naturligvis dagen sammen med 40.000 andre Salesforce fans til Salesforce Dreamfest, som selvfølgelig var på Oracle stadium (det er altså god humor – stærkt tænkt af eventteamet), hvor gode, gamle Red Hot Chili Peppers spillede op, og det gjorde de også godt!

 

Dette vil du måske også kunne lide

Landet på den helt rette hylde
Landet på den helt rette hylde
16 februar, 2023

Færdiguddannet og spritny på arbejdsmarkedet ... Ja, man får helt svedige håndflader af den sætning, ikke? Men det var a...

5 bud: Sådan skaber du en stærk relation mellem mennesker og brands
5 bud: Sådan skaber du en stærk relation mellem mennesker og brands
20 juli, 2021

Måske det er mange år siden, du var på din første date, måske du er hyppig bruger af Tinder og andre datingtjenester? Me...

hvad betyder integreret kreativitet?
hvad betyder integreret kreativitet?
29 oktober, 2020

... og hvorfor er det så vigtigt? I dag findes der så mange forskellige mediekanaler – og lige så mange bureauer, som me...