Hårklinikken påbegyndte i 2020 en digital transformation for at øge kundeantallet og vækste forretningen. Man gik fra udelukkende at tilbyde kunderne konsultationer i de 8 klinikker til at tilbyde en digitalt funderet kundeoplevelse. Stadig med udgangspunkt i den individuelle kunde og med respekt for Hårklinikkens eksklusive brand.

Case: hårklinikken

Hårtab - og løsningen på det

Omkring 50% af alle kvinder oplever hårtab i løbet af livet. Pga. fx sygdom, hormonelle forandringer el. stress. Hårtab opleves af mange kvinder som både skamfuldt og ufeminint.

Hårklinikken er startet i 1992 af Lars Skjøth og består nu af 8 klinikker i bl.a. Danmark, USA og Dubai. Lars revolutionerede måden, hvorpå man kan behandle hårudtynding, hårtab og hovedbundssundhed – med naturlige ingredienser. Bl.a. med det unikke Ekstrakt, der håndblandes til den enkelte kunde.

Hidtil har man kun kunnet få et Ekstrakt efter en fysisk konsultation i en klinik med en hårspecialist. Altså en analogt baseret forretning. Forretningspotentialet er stort – med 50 % af alle kvinder i målgruppen. For vækste måtte Hårklinikken udvikle en digital version af den kundeoplevelse, man får i klinikken. Det hjalp Nordlid med.

harklinikken website_HairAssessment CTA
HubSpot Video

 

online hair assessment

den digitale kunderejse

Vi udviklede en online Hair Assessment, hvor man får de samme spørgsmål som i en personlig konsultation med en hårspecialist. Ud fra svar får man et individuelt resultat – der fortæller, hvordan vi kan hjælpe dig. I langt de fleste tilfælde anbefales et Ekstrakt skræddersyet til den enkelte samt supplerende produkter. Ekstrakt og produkter købes i webshoppen via resultatsiden.

Personlig kunderejse

Som i klinikkerne følger vi kunden tæt. Alle kunder onboardes til korrekt brug af deres Ekstrakt for at sikre compliance og med et individualiseret, automatiseret livscyklus e-mail flow.

Respondenter, der ikke har købt, følges op med et individualiseret Lead Nurture e-mail flow.

Vi tiltrækker kontinuerligt nye leads via målrettet brug af SoMe – især Instagram. Bl.a. med brug af Ricki Lake og testimonials fra glade klienter over hele verden.

Instragram_Examples_RickLake

SE VIDEO OM HELE CASEN HER

HubSpot Video

 

HubSpot Video

 

ROI for år 1 = 3500%

Hårklinikkens hår(de) arbejde med en digital transformation har skabt resultater allerede i februar og marts 2021:

• Besøg på harklinikken.com steget med 701%!

• + 60.000 påbegynder Hair Assessment

• + 90 % fuldender Hair Assessment.

• Omsætning: +154 % højere i februar og marts 2021 end tilsvarende måneder 2020!

• Gennemsnitlig ordreværdi steget med 15.5%