BØRNENE HJALP OS MED
AT FÅ SOMMERHUSEJERE
TIL AT SPARE PÅ ENERGIEN

Der er god energi i at tænke grønnere for fremtiden – også i sommerhuset.
Og Energistyrelsen har fået hjælp af fremtidens sommerhusejere til at få budskabet ud.

Energistyrelsen har identificeret et stort potentiale i at energioptimere de danske sommerhuse. Fx ved at sommerhusejerne installerer varmepumper, isolerer, skifter vinduer, bruger nye energimærkede hvidevarer mm. Det sparer CO2, hvilket er godt for vores allesammens klima. Og det er en god investering for sommerhusejerne – både ift. løbende udgifter og sommerhusets værdi, hvis det skal udlejes eller sælges.
Opgaven var at få fortalt dette til sommerhusejerne, så de forstår fordelene ved at tænke grønnere og bliver motiveret til at reelt at gøre noget.
Der er lige nu meget ”grøn kommunikation”, så der var behov for en anderledes kommunikation for at trænge igennem med det gode budskab. Vi valgte en emotionel tilgang for at skabe opmærksomhed om de rationelle løsninger. Børn er engagerede i klimadagsordenen, og de er fremtiden – og fremtidens sommerhusejere. Derfor brugte vi børn og deres formsprog som visuelt og kreativt blikfang under titlen:
”Skab god energi i sommerhuset – og spar penge og CO2”.

HubSpot Video
ENS Mobilanimation ny

SOMMERHUSTESTEN GØR OS KLOGERE – OG GIVER SOMMERHUSEJEREN RELEVANTE RÅD

Kampagnens digitale omdrejningspunkt er SommerhusTesten, der opfordrer sommerhusejeren til at svare på en række spørgsmål. Ud fra svarene bygger vi en energiprofil på det enkelte sommerhus, fx varmekilder, hvordan og hvor ofte huset bruges.

Ud fra den viden og 3. parts data, som BBR-oplysninger om husets alder og byggematerialer, får sommerhusejeren en personlig bog; ”Sådan skaber du god energi i dit sommerhus”. Bogen indeholder anbefalinger til energioptimerende tiltag, relevant for netop det sommerhus, så sommerhusejeren får en individuel To do-liste og gode råd til at komme i gang.

CTA i alle indsatser i den integrerede kampagne er derfor ”Se, hvad du kan gøre i dit sommerhus – tag SommerhusTesten nu”, og de danske sommerhusejere kunne møde budskaberne på tværs af digitale kanaler, som fx YouTube, Facebook, bannere, search og e-mail

ENS_print_1

God energi kan skabe masser af
god omtale

Kampagnen blev kickstartet med en event i sommerlandet, hvor en skoleklasse lavede et kæmpemaleri med kampagnens hovedbudskab, og hvor Energistyrelsens energirådgivere stod klar til at svare på spørgsmål. Eventet blev filmet og brugt på sociale medier. Og den skabte som planlagt masser af PR og omtale i lokale medier i sommerhusområder.

ENS-PR

se de populære "børnefilm"

Kampagnen indeholder i alt 6 film – med forskellige budskaber om fx varmepumper, isolering og god energiadfærd.
Budskabet bliver udformet af søde og kreative børn. Filmene bruges på tværs af digitale medier i 2021 og 2022.

Malerbog_lukket

malebogen
blev et hit

Hele sommeren har Energistyrelsens rådgivere kørt rundt med ladcykler og rådgivet sommerhusejerne. De uddelte også en malebog til børnene. I malebogen var selvfølgelig også inspiration til de vokse og opfordring til at tage SommerhusTesten.

Malebogen blev også distribueret til udlejningsbureauer og ejendomsmæglere.

Vil du høre mere om denne case?

Det kan vi godt forstå!
Kontakt Tina Agerlin Hansen
+45 2390 1110
tia@nordlid.com