Nordlid | Mcdonald's

Digitale kundeoplevelser
skaber øget trustscore for McDonald’s

McDonald's i Danmark havde igennem en årrække haft en positiv vækst på det danske marked. McDonald’s trustscore så positiv ud, men det var blevet tid til at komme endnu tættere på danskerne, så de kunne få den personaliserede og digitaliserede meroplevelse, når de besøgte McDonald’s. En strategi og digital eksekvering, som Nordlid var med til at udvikle helt fra den spæde start. Og som gik under navnet: ’The Digital Customer Transformation’.

falck grafik gif

Strategien var at flytte den enkelte dansker op ad relationstrappen

For at imødekomme den personaliserede oplevelse, var data alfa og omega.

Nordlid udarbejdede derfor en strategisk model, kendt som relationstrappen, hvor vi målrettet kunne identificere og segmentere den enkelte kunde ved hjælp af bl.a. dataharvest indsatser og spil som f.eks. det meget velkendte ’Sommerchancen’. Jo mere loyal en kunde var til at deltage i aktiviteter og benytte vouchers, desto flere fordele og unikke oplevelser kom der i McDonald’s app. Og desto længere kom de op på relationstrappen. Målsætningen var hele vejen, at alle de digitale kundeoplevelser skulle rime på flere af følgende følelser: Relevans, underholdning, noget mindeværdigt eller noget tillidsskabende.

Salesforce blev omdrejningspunkt for kommunikationen med kunderne

Da McDonald’s kontaktede Nordlid, var integrationen med Salesforce ikke etableret. Data lå i flere forskellige platforme og det var derfor afgørende for målsætningen, at der nu blev en fælles platform, der både kunne udsende kommunikation og opsamle data.

Platformen skulle spænde bredt. Omdrejningspunktet var konstant den meget populære McDonald’s app, hvor indtrækkerne hertil var alt fra segmenterede push beskeder, SMS, nyhedsbreve (til dem, der havde afgivet permisssion) og SoME platformene Facebook og Instagram. En integration som blev søsat i 2018 og som i dag kører som en velsmurt maskine, som bidrager støt til en opadgående trustscore hos McDonald’s i Danmark.

Forrige case

Hør mere om denne case

Henrik Carentius

+45 2279 3369
hca@nordlid.com

Næste case